Woningdelen?

Mijn woningdelenproject is erg nieuw en vrij uniek in Vlaanderen! Hieronder vind je wat meer uitleg.

Woningdelen is een woonvorm die kansen biedt voor een betaalbare en kwalitatieve huisvesting en daarbij een grote woning optimaal benut. Mijn uitgangspunten daarbij zijn de volgende:


Wat mag je verwachten?

  1. Heilanders nr. 34 blijft een ééngezinswoning en wordt verhuurd aan een groep mensen met een contract van medehuur.
  2. De verhuring is uitsluitend gericht naar mensen die volledig zelfstandig kunnen wonen. Je kunt beschikken over een eigen kamer met eigen badkamer en gemeenschappelijk gebruik van keuken, tuin, living, was- en strijkruimte, fitness, enz.
  3. Elke individuele kamer is voorzien van het nodige comfort: aansluiting TV en aparte aansluiting internet, individuele regeling van verwarming en airco, badkamer met toilet, lavabo en douche.
  4. Indien je hulpbehoevend wordt, kun je individueel beslissen om gebruik te maken van de bestaande zelfstandige diensten op de privé markt (bv. zelfstandige verpleegsters, zelfstandige was- en strijkdiensten, …). Uiteraard kan ik je daarbij begeleiden.
  5. Je regelt samen met de medehuurders gezamenlijk de huishoudelijke taken.
  6. Er is voor woningnummer 34 slechts 1 brievenbus en 1 deurbel voorzien. Je wordt samen met de medehuurders op dat adres gedomicilieerd. Dat heeft totaal geen invloed op je persoonlijke belastingaangifte.

Besluit:
Het is dus geen co-housing, kamerverhuur, assistentiewoning, serviceflat, noch een verzorgingstehuis. Het is een project van woningdelen waardoor een grote woning op een nuttige wijze kan gebruikt worden door 9 bewoners en mezelf.